Om oss

Kombimatic AS er et kompetanseselskap med fokus på bremsetesting av tunge kjøretøy. Formålet til Kombimatic AS er å øke trafikksikkerheten på veiene ved å tilby både tjenester og utstyr for å teste bremsene ved kjøring på vei under reelle forhold og med alle sikkerhetssystemer innkoplet (EBS, ABS osv.).

Kombimatic AS har sitt utspring fra Statens Vegvesen. Oppfinnelsen Kombimatic ble gjort av Helge Andersen i Vegvesenet som deltaker i et internt prosjekt for «å effektivisere, utvikle og kvalitetssikre kontroll av bremser på tunge kjøretøy». Flere interne rapporter i Vegvesenet hadde konkludert med at dagens kontroll med rulleprøvere ikke gav ønsket trafikksikkerhet og rettssikkerhet. Etter avtale med Vegvesenet i 2009 fikk oppfinneren rettighetene til å utvikle og kommersialisere produktet i samarbeid med Coventure AS som er en inkubator på Sørlandet. Det er hittil brukt flere millioner kroner i offentlige og private midler til å utvikle produktet og gjøre dette tilgjengelig for markedet.

Les om bakgrunnen for oppfinnelsen i Vegvesenets interne blad «Vegen og vi» (side 12)

Produktet er patentert og grundig testet under tøffe forhold over lang tid. Kombimatic AS er dermed klar for videre industriell vekst. Problemet med å avdekke feil bremsetilpasning mellom trekkvogn og henger synes å være globalt. Kombimatics unike løsning har dermed et betydelig internasjonalt markedspotensial. Coventure AS er i dag aktive medeiere i Kombimatic AS med 45%, og søker strategiske samarbeidspartnere for vekst og internasjonalisering av selskapet. Ta gjerne kontakt med oss på telefon 37 29 51 80 eller  e-post post@coventure.no. Les mer om Coventure AS på www.coventure.no.

Kombimatic AS har sitt hovedkontor i Sørlandets Teknologipark i Grimstad, sammen med bl.a. Universitetet i Agder og Innoventus Sør.